top of page

Soodapuhalluksen historia

Tiesitkö tätä?


Soodapuhallus keksittiin kahdeksankymmentä luvulla New Yorkissa sijaitsevan vapaudenpatsaan puhdistamista varten.


Tarve syntyi kun lukuisia vaihtoehtoja kokeiltiin ja mm. hiekkapuhallus olisi vahingoittanut pintaa, kun sen sijaan ruokasoodan osuminen pintaan ei vahingoita materiaalia.


Soodapuhallusta käytetään tänä päivänä niin lukuisiin käyttökohteisiin ja projekteihin, juurikin sen fyysisistä ominaisuuksista johtuen.

Ruokasoodan osuessa puhallettavaan pintaan, sen rakeet käyvät läpi mikroskooppisen räjähdyksen, jonka ansiosta itse materiaali tai pinta ei vahingoitu mutta päällyste irtoaa.


Tämänpäiväin ammattikäyttöön tuotettujen laitteistojen ansiosta Soodapuhaltamalla voidaan työskennellä kerroksittain tai puhaltamalla suoraan puhtaaseen pintaan asti.

Eli esimerkiksi veneen pohjasta myrkkymaalia poistaessa voidaan jättää primer (tartunta-/pohjamaali) veneen pohjaan, ja näin asiakas säästyy ns. turhalta työltä.


Puhallus eroaa myös mekaaniseen poistoon siinä missä esim. raapiminen tai kaapiminen jättää jälkiä kuten naarmuja, niin puhaltamalla pinta jää sileäksi. Esimerkiksi metallipintaa naarmuttamalla voidaan pinnasta tai pinnoitteesta läpi menemällä altistaa kyseinen kohta ruostumiselle.


SoodaSoturit on suomalaisen EBG Finlandin pintakäsittelyostasto, joihin voit olla matalalla kynnyksellä yhteydessä kun herää kysymyksiä pintakäsittelystä.

Löydät yhteystiedomme kotisivuiltamme!Suosittelemme kurkistamaan instagramiimme ebg.fi jossa on paljon kuvia meidän toiminnastamme, saatat vaikka löytää inspiraatiota johonkin projektiisi! ;)


51 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page