Usein Kysytyt Kysymykset

Kuka voi puhaltaa soodalla?


Soodapuhalluslaitteistomme on perävaunuksi rekisteröity Sigman Kaeser M50 ja ammattikäyttöön rakennettu NordBlastin liikutettava NB28-1.
Kuinka Soodapuhallus toimii?


Sooda puhalletaan puhdistettavaa pintaa kohti n. 8 bar paineilman avulla vajaan puolen metrin etäisyydestä. Soodan osuessa pintaan, syntyy mikroskooppinen räjähdys joka irroittaa ruosteen, lian, tai vaikka maalin pinnalta rikkomatta alkuperäistä materiaalia. Soodapuhallus ei lämmitä tai riko alkuperäistä pintaa, eli esim. peltikattokaan ei lämpene ja vaurioidu pintakäsittelystä soodalla.
Mitä tarvitsee suojata?


Ainoastaan paikat jonne et halua soodan jäävän, tai on muuten hankala puhdistaa soodapölystä, kannattaa suojata. Sooda ei itse riko mitään eli ainoastaan n. 8 bar paineilmasta rikkoutuvat asiat tulee suojata. Suojaaminen on helppoa.
Kuinka Sooda siivotaan?


Sooda on helppoa siivota, se on pölyä. Ennenkaikkea ruokasooda liukene todella helposti veteen, eli siivoaminen on todella helppoa!
Mitä sooda on?


Puhallettava sooda on samaa kun kaupasta ostettava ruokasoodakin. Ammattilaisilla puhalluskäytössä sooda tosin on raekooltaan eroavaa kun ruoanlaitossa ja sitä toki tilataan suuremmissa määrissä.
Mitä Soodalla voi puhaltaa?


Soodalla voi puhaltaa melkein mitä vaan pintoja. Käyttökohteet ovat lähes rajoittamattomat, kysy meiltä lisää!
Ketä SoodaSoturit ovat?


SoodaSoturit on Rakennusliike EBG Finlandin pintakäsittelyn osasto. Meiltä löytyy niin Hiekka-, Lasikuula- sekä Soodapuhallus laitteisto, lisäksi maalaamme myös kohteet puhalluksen jälkeen.
Missä SoodaSoturit toimivat, voivatko he tulla paikanpäälle?


SoodaSotureiden kalusto on liikuteltavissa. Toimimme koko suomessa, kysy myös tarjous Ahvenanmaalle!
Mitä pintakäsittely soodalla maksaa?


Perushinnastossa tuntihinta soodapuhalluksessa on 100 € + ALV + materiaalikustannukset, jotka vaihtelevat 30-60 € / h. Teemme kuitenkin tarjoukset myös urakalla jolloin perushinnaston antama suunta voi olla huomattavasti eroava. Kysy rohkeasti tarjous, meillä on myös liikkumisemme takia mahdollisuus tehdä urakat saman reissun aikana jolloin koneiden siirtokustannukset pienentyvät!
Mitä vaihtoehtoja Soodapuhallukselle on?


Soodan lisäksi meillä on kalustoa myös toteuttaa raskaammat työt, kuten esim. vaativammat ruosteenpoistot niin Lasikuula- kun Hiekkapuhalluksellakin.